przez Gosieńka » 13 lip 2017, o 07:16
Uderzcie bardziej na Kraków, na klinikę dziecięcą w Prokocimiu jeśli o kardiochirurgię chodzi. Na forum też pisano o badaniach w Gdańsku, nie wiem czy czytałaś? Lekarze z kliniki przeprowadzają kompleksowe badania nad osobami z zespołem marfana (dziećmi również, tym bardziej że kieruje tym pracownik kliniki dziecięcej). Jeśli byłabyś zainteresowana, podsyłam kontakt do dr. Lidii Woźniak, kardiolog która się tym zajmuje. Sama nie korzystałam ale z tego co mówią znajomi, którzy byli badani, wszyscy są bardzo zadowoleni z opieki i leczenia. Niestety, ale trzeba szukać nawet daleko od domu żeby znaleźć odpowiednią pomoc. W dzisiejszych czasach Twoja córka ma duże szanse na normalne życie. Na szczęście Ameryka nie jest już dla nas drugim światem, lekarze się kontaktują między sobą i da się pomóc dzieciakom tutaj tak samo jak i w USA. Nasi lekarze w końcu zaczęli też chcieć współpracować. dr. Ditz jest znowu takim człowiekiem, który chętnie taką współpracę podejmuje. Trzymam kciuki żeby Michalinka została objęta odpowiednią opieką :)
Carpe diem!